Quantcast
Channel: Medipedia Neurologie
Viewing all 1116 articles
Browse latest View live

interpretare rezultat tomografie craniana

0
0
buna ziua.zilele trecute am facut o tomografie craniana in urma unor dureri la cap.as dori daca se poate,ce reprezinta rezultatul:diagnostic de trimitere:sindrom cefalalgic;rezultat: fara leziuni spontan heterodense la nivelul parenchimului cerebral infra si supratentorial; sv pe linia mediana nedilatat;discreta dilatatie a spatiului perivascular virchow robin de partea stanga;relief cortical aspect normal. tomografia nu am facut-o la recomandarea medicului,am facut-o particular.va rog ajutati-ma cu raspunsul dvs.va multumesc mult.

riscurile operatiei de hernie de disc

0
0
Buna ziua,
Tin mult sa aflu care sunt riscurile operatiei de hernie de disc.
Ma intereseaza de asemenea sa stiu:
- CAT DE MARE este riscul de osteodiscita si de osteomielita
- in ce constau acestea doua
- care sunt posibilitatile terapeutice in cazul in care acestea apar
Diagnosticul meu este hernie de disc L5 dreapta, sex feminin, varsta 39 de ani.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

interpretare RMN coloana dosro-lombara

0
0
buna ziua, am 41 ani si urmatorul rezultat RMN:
- mica protruzie discala circumferentiala posterioara L5-S1 cu minim contact radicular L5 dr reces lateral, cu fisura inelara centrala circumferentiala;
-mica protruzie discala L4-L5 cu baza larga cu usor contact radicular L4 dr foraminal
-mica protruzie discala focala T12-L1 fara contact radicular
-mici noduli Schmorl T12, L1 cu usoare modificari de tip Modic II platouri vertebrale L5-S1
-mic chist Tarlov la nivel S2

Mentionez ca uneori durerile in zona lombara sunt foarte mari, in special cand ma aplec, stau in picioare sau stau culcata.

Va rog frumos daca imi puteti da un sfat.
Multumesc

Leziuni demielinizante - ameteli puternice

0
0
Buna ziua,
In urma cu un an am facut RMN, cu rezultatul urmator :
`` Leziuni milimetrice in izosemnal TI, hipersemnal T2 si FLAIR localizate cortical si cortico-subcortical in substanta alba parietal bilateral- leziuni demielinizante, ingrosarea mucoasei celulelor etmoidale si a sinusurilor frontale.

Leziuni demielinizante cel mai probabil cu substrat vascular
Sinuzita etmoidala si frontala.``

In urma acestui rezultat, tratamentul recomandat de medicul neurolog, a fost doar betaserc si tanakan.
Iau betaserc 24 , 2 pe zi si Gingko prim, iau periodic Ginsavit si anticolesterolice
Celelalte investigatii si analize sunt OK, cu exceptia colesterolului si a spondilozei cervicale cu osteofite.
Dar... nu ma simt bine.
Am ameteleli tot timpul, uneori mai mari, alteori mai putin. Gatul imi intepeneste, imi amorteste pielea capului si frunte, senzatii ciudate in mana si piciorul stang, neputinta, un fel de arsura, sau mici intepaturi, care nu dureaza mult. Cand am ametelile mai puternice,parca privesc mai greu,parca am ceva sub pleoape.
La emotii simt un tremor al mainii si piciorului stang, uneori cate un fior rece, parca mi se ridica parul.
Echilibrul si siguranta la mers , sunt mai bune decat acum 2 luni. Am facut acupunctua pentru spodilooza cervicala, fac gimnastica, masaj,zilnic.
Am asociat starile cu schimbarea de vreme, gandindu-ma la spondiloza, dar faptul ca de un an, nu mai scap de ameteli, desi fac tratament, imi da un disconfort fizic si psihic, ma ingrijoreaza.
Se poate solicita un tratament mai eficace? Ce pot sa mai fac? Poate nu am un diagnostic corect?
Va rog un sfat. Va multumesc.

NEUROMIELITA OPTICA -DEVIC

0
0
cu ce se trateaza NMO in Romania?

cand NMO va fii introdusa in LISTA BOLILOR RARE?

cand Comisia de neurologie din MS va da aviz pentru ca rituximab sa fie introdus ca terapie pentru NMO?

DOMNILOR GUVERNANTI CAND VE-TI FACE ACESTE MODIFICARI LEGISLATIVE ?

cred ca in curand NU. unde ste calitatea vietii acestor bolnavi?

am discutat cu un medic neurolog specializat in tratarea NMO ....Baltimore - SUA si mi-a spus ca nu stie in Romania neurologi specializati in NMO

d-lor dr. neurologi din Romania ( aviz unora) nu mai confundati NMO cu SM

MAI BINE DE 10 ANI SANT 3 CRITERII FOARTE CLARE , DIN CARE 2 OBLIGATORII PENTRU A DIFERENTIA NMO DE SM. SANT 2 ENTITATI DIFERITE. (MAYO CLINIC MINESOTA -SUA ...NEMOS-GERMANIA SI MULTE ALE CENTRE SPUN ACESTE LUCRURI ....MAI CITITI .INFORMATI-VA )

NU MAI DISTRUGETI VIETI TRATAND NMO CU INTERFERON BETA 1B SI TYSABRI ....ACESTEA EXACERBEAZA NMO SI SANT DAUNATOARE .

....sant un pacient caruia timp de 7 ani nu i s-a pus diagnosticul corect si tratamentele administrate mi-au creeat grave prejudicii de sanatate .

malpraxisul snitar romanesc ii apara si pe medicii incompetentii din Romania ...cred ca unii v-ati convins .

... " o buna relatie cu medicul in care ti se ingaduie sa ai opinii proprii - poate fii salvatoare - dupa cum o proasta relatie cu medicul -te poate ucide ." ...dr. B.S. SIEGEL.

injectii cu botox

0
0
buna ziua,v-as intreba daca tremorul se trateaza cu injectii cu botox,unde ,ce medic,si cam cat costa.7

HIDROCEFALIE CONGENITALA

0
0
Am fost diagnosticata la 52 ani, in urma unui RMN cu HIDROCEFALIE CONGENITALA.Am si foarte multe dintre semnele clinice ale acestei boli, pe care le-am recunoscut citind diverse articole si dandu-mi seama ca unele insusiri ale mele sunt de fapt o consecinta a unei afectiuni( mersul cu pasi mici, vocea voalata, pozitia aplecata inspre fata, rau de inaltime).
Am fost la multi specialisti( neurologi, neurochirurgi)care mi-au recomandat montarea unui shunt pentru lichidul cefalorahidian( neurochirurgii),neurologii fiind rezervati in privinta urgentei interventiei chirurgicale si recomandand monitorizarea simptomelor.
Am facut examen RMN, examen oftalmologic si electroencefalograme la 2 ani si desi nu s-au evidentiat modificari, eu simt ca boala a avansat( tulburarile de mers, echilibrul, mentinerea pozitiei verticale).
La ultimul consult(iulie 2015)nici neurochirurgul nu a fost pentru interventia chirurgicala si mi-a recomandat o evaluare neurologica.
Ce ar trebui sa fac in continuare, pentru ca nu vad ce noutati ar putea sa-mi spuna neurologul( ultima evaluare a fost in luna iunie a.c.)

Atrofie corticala F-T-P-O

0
0
Buna ziua,
Am 38 ani, impliniti in ianuarie 2013.
Anul trecut am fost internata de urgenta in urma unei meningite bacteriane, iar la examenul CT facut in urgenta mi s-a transmis ca sufar de atrofie corticala fronto-temporo-parieto-occipitala. Am fost internata 10 zile, am urmat tratamentul pt.meningita, insa va marturisesc sincer ca doamna doctor care m-a tratat s-a aratat mult mai surprinsa si mai ingrijorata de faptul ca am atrofie la aceasta varsta si nicidecum ca am facut meningita .....
Precizez ca in urma unor migrene extraordinar de puternice (pulsatile, insotite de varsaturi, etc. ), la varsta de 25 ani (in anul 2000) un medic neurolog mi-a recomandat sa fac un CT tomograf pt.a elucida cauza acestor migrene; am facut CT si inca de atunci aveam aceasta atrofie corticala FTPO, deci diagnosticul a fost pus la varsta de 25 ani ..... Insa, datorita faptului ca medicul care a facut CT-ul atunci nu a si interpretat rezultatul (practic mi-a dat foaia cu rezultatul si am plecat, fara sa ma reintorc la neurolog) eu nu am fost constienta ca am aceasta boala. Habar nu am avut ce inseamna atrofie corticala FTPO pana anul trecut cand doamna doctor care m-a tratat de meningita s-a aratat foarte ingrijorata, zicandu-mi ca sunt o femeie tanara care nu este normal sa sufere de asa ceva la aceasta varsta.
Doresc sa aflu mai in amanunt ce inseamna aceasta boala si daca se poate trata in vreun fel? Simptomele ar fi ca ma enervez foarte repede, sunt impulsiva, acum ma supar, acum imi trece, acum rad, acum plang ...... Ce sa fac? Multumesc !

interpretare RMN

0
0
V-as ruga sa interpretati concluziile RMN-ului meu :
- degenerescenta discala si vertebrala toracala cu protuzii discale etajate
- aspect de edem medular osos, T8 si T9
Este cazul operatiei ?
Va multumesc anticipat

PRESIUNE INTRACRANIANA IDIOPATICA la copil de 16 ani

0
0
Am o fata de 16 ani care a fost diagnosticata cu epilepsie la varsta de 5 ani (in octombrie 2005), in urma unei crize de tip Grand mall. De la acea data si pana in iunie 2014 a facut tratament cu Orfiril si Actovegin (a mai facut doua crize in august 2008, la interval de 11 zile, deoarece crescuse in greutate si nu am mers la medicul curant, din februarie pana in august, pentru a-i actualiza cantitatea de Orfiril).
Pe data de 30 iulie 2014 a fost scoasa de pe lista bolnavilor de epilepsie fiind declarata vindecata.
Aproximativ dupa 2 saptamani a inceput sa se planga ca, uneori, la distanta vede dublu. La cateva zile s-a plans ca vede dublu din ce in ce mai des, iar pe data de 26.08.2014 irisul de la ochiul stang s-a deplasat spre partea de sus a nasului. Am fost la medicul care a tratat-o de epilepsie si ne-a trimis sa facem o serie de analize la sange ( care au iesit normale), control oftalmologic și RMN (care a fost citit de mai multi medici si s-a stabilit ca este normal). Deja pe data de 28.07.2014 avea dureri de cap si stari de voma, iar doamna doctor a hotarat sa o trimita la Bucuresti.
In urma controlului oftalmologic si a celui neurologic de la Bucuresti, s-a stabilit ca are edem papilar si s-a stabilit diagnosticul de PRESIUNE INTRACRANIANA IDIOPATICA. A fost tratata cu Dexametazona f 8mg/2ml, 2 f/zi, timp de 5 zile, Manitol sol 20%, 50ml x4/zi, timp de 3 zile, dupa care i s-a administrat Acetazolamidă cp 250mg, 2 cp/zi, timp de 6 zile, apoi 3 cp/zi timp de 5 zile.
A fost externata dupa doua saptamani, apoi periodic, la aproximativ 40 zile, mergeam la Bucuresti pentru controlul oftalmologic și neurologic. Evolutia a fost buna si a luat Acetazolamida pana in 20.06.2015 (cantitatea fiind scazuta progresiv pana la acea data), copilul revenindu-si complet.
La 5 saptamani, mai precis pe data de 26.07.2015, s-a plans din nou ca la distanta incepe sa vada dublu, iar in urma controlului oftalmologic s-a stabilit acelasi diagnostic. Am plecat din nou la Bucuresti, unde a fost internata timp de 4 zile, i s-a facut , control neurologic apoi s-au facut analizele la sange, RMN, analiza la vitamina D și cu mici deficiente la calciu si vitamina D, toate celelalte au iesit normale. I s-a administra din nou Acetazolamidă cp 250mg, 2 cp/zi, timp de 7 zile, dar presiune se accentua, copilul acuzand din nou vedere dubla si ochiul stang nu se mai alinia cu cel drept.
Intorcandu-ne acasa am fost din nou la medicul care a tratat-o de epilepsie si aceasta a hotarat sa i se faca din nou perfuzie cu aceleasi medicamente ca in anul precedent, dupa care am facut o serie de analize imunologice care cu exceptia:
•Anticorpi antinucleari (imunofluorescenta), ANA: rezultat 1/100, referinta <1/100
•Virusul rubeolei – Anticorpi IgG: rezultat 119.9, referinta <10
•Citomegalovirus – Anticorpi IgG: rezultat 19.42, referinta <0.5
•Virus herpes simplex tip 1 (HSV1) – Anticorpi IgM: rezultat 9.488, referinta <9
au iesit negative.
In urma perfuziilor care i s-au facut timp de 5 zile, vederea ei s-a imbunatatit si edemul papilar s-a mai diminuat, continuand tratamentul cu Acetazolamidă cp 250mg, 2 cp/zi.
Problema care ne macina este ca nimeni nu stie cauza acestei presiuni intracraniene, iar tratamentul pe care il urmeaza trateaza efectul si nu cauza.
Va rog din suflet sa ma ajutati, in caz ca v-ati mai confruntat cu un astfel de diagnostic, la depistarea cauzei sau sa-mi dati un sfat incotro sa ma indreapt pentru a-mi trata copilul.
MULTUMESC!!

Par alb..

0
0
Buna ziua..As vrea sa stiu ceva informatii de ce apare parul alb de la o varsta asa de frageda gen 24 de ani..Si nu sunt singuru am multi prieteni care au par alb,bine ei au 29 de ani dar nu e normal..Poate fi si de la stres?Sau e o prblema cu celule rosii?

senzatie de betie

0
0
Sufar de anxietate si atacuri de panica de vreo 5 luni in care am avut fel de fel de simptome peste care am trecut.azi in schimb dupa ce citisem o carte in timp ce ascultam niste sunete pe youtube sa ma calmez m-am jucat putin pe tableta un joc la care eram foarte concentrat si dintr o data am simtit ca nu mai sunt eu incercam sa imi imaginez unde sunt parca imi pierdusem orientarea m am simtit ca dupano noapte de baut si ma trezesc dimineata la altcineva in casa m am speriat foarte tare dar mi am revenit dupa 2 minute..ce ar putea fi...ar putea fi de la stres anxietate panica?

Cuagularea sangelui cauze?

0
0
Buna seara as-i dori cateva informatii sau boli despre cuagularea sangelui?

Globulele rosii din cate mi-a zis medicu sunt mai putine ca cele albe...

De regula, bolile de sange sunt congenitale, fiind rezultatul unor tulburari genetice mostenite, dar se pot manifesta si ca raspuns al organismului la stres. Bolile de sange sunt diferite de bolile care se transmit prin intermediul sangelui - principala diferenta dintre cele doua categorii de afectiune este ca bolile de sange nu sunt contagioase. ???

Nici unu din familie nu are boala asta...Daca ma tai sau zgarii am observat ca nu curge mult timp sange..Dar cand scot o masea 3 zile...

Am decis pana nu rezolv problema sa numai scot nici un dinte..

Bolile hematologice maligne, cum ar fi leucemia - sunt practic forme de cancer care afecteaza sangele si maduva osoasa in timp ce hemoglobinopatiile sunt afectiuni ale sangelui care implica un prejudiciu structural al eritrocitelor.

Oare la mine se pune problema??

pierderi de memorie

0
0
buna ziua-va rog sa ma ajutati
Am 44 de ani sunt functionara, am inceput sa am pierderi de memorie, probabil din cauza stresului , va rog sa- mi recomandati un tratament care sa nu afecteze somnul .Tatal meu are 2 atacuri cerebrale , mie teama sa nu ajung ca el .La recomandarea farmacistului am luat lecitina 1 luna.1 pastila doar dimineata , daca luam 2 pastile nu puteam sa adorm .Astept raspuns .Va multumesc anticipat !

Amorteala capului sau o senzatie de amorteala.

0
0
In februarie am avut un atac de panica destul de serios.Cam pe la mijlocul acestuia am simtit cum mi se prelinge ceva din varful capului pana la baza gatului,toata zona ramanand putin amortita.

Am crezut ca am facut un AVC in momentul ala insa RMN cu substanta este normal.
Imi poate spune cineva unde sa ma mai duc?

DURERE DE CAP

0
0
Buna seara!am 18 ani si in fiecare seara simt o durere in tample.simt ca zvacneste dar de multe ori daca ma pun in pat imi trece am observat ca daca mi.e foame si nu mananc la o perioada dupa ma doare chiar daca mananc.tin sa spun ca am 1.63 si 40 kg.ce imi puteti recomanda?


rezultat RMN

0
0
Buna seara. am efectuat un RMN si rezultatul este urmatorul:
-incidental, acumulare cu semnal LRC in adiacenta cornului temporal al ventricului lateral drept, cu contururi nete, cu diametre in plan coronal de6/7 mm-chist neuroglial vs. dilatatie pseudochistica de spatiu perivascular.Aspect IRM cerebral normal.

lovituri la cap

0
0
In cazul loviturilor la cap, pacientul trebuie sa-si piarda cunostiinta in urma impactului, fie chiar si pentru putin timp pt a se forma cheaguri de sange, comotii , contuzii , hematoame sau orice conseciinte de genul care afecteaza sanatatea??? sper sa-mi puteti raspunde .

NERVUL ACUSTICO-VESTIBULAR DISTORSIONAT

0
0
Buna ziua,
ultimul rezultat RMN-cerebral(09042015) are ca si concluzii:
_penduculul cerebelos mijlociu stang apare alungit iar nervii acustico-vestibular si facial stangi sunt distorsionati
-leziuni sechelare encefalomalacice si gliotice cerebeloase stangi
Diagnosticul de trimitere- meningiom de emisfer cerebelos stang operat(21.05.2014)
Rugamintea mea este:ce ar trebui sa fac pentru recuperarea echilibrului in totalitate?(tratament, recuperare), ce se intampla cu acesti nervi distorsionati?

microcefalie

0
0
Am un bebe de 2 luni care la nastere a fost diagnosticat cu microcefalie.i.am facut ecografia transfontanelara dar nu arata ca ar fi creierul afectat,doctorul spune ca e totul in regula.caputul ii creste cam cu 2 cm p luna.am tot citit despre copii cu microcefalie si ceea ce am citit ma sperie.as vrea sa stiu daca un copil care rade,gangure,isi ridica caputul,face cam orice face un copil de 2 luni,ar putea sa aibe ceva,sa fie bolnav?
Viewing all 1116 articles
Browse latest View live